Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Kokosyoghurt ontbijttaartje met banaan

Ontbijten met taart! Ik doe het graag. Hoe fijn is dit als het ook nog eens gemakkelijk te maken is. Check, want dit recept voor een kokosyoghurt ontbijttaartje is kei easy. Ik durf te wedden dat je na dit onbijttaartje het liefst elke dag met taart wilt ontbijten.

Door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine is dit taartje helemaal harstikke vegetarisch. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van kokosyoghurt waardoor dit taartje tevens vegan is en daarmee vrij van lactose. Genieten zonder schuldgevoel al zeg ik het zelf!

Ingrediënten voor één ontbijttaartje

5 medjouldadels

Halve banaan

180 gram kokosyoghurt

2 el havermout

40 gram gemengde noten

1 el ahornsiroop

1 tl agar agar (ongeveer 2 gram) + 50 ml water

Pure chocolade, kokosrasp, halve banaan en wat noten als topping

Gebruik voor dit recept een bakvormpje met een doorsnede van 12 a 13 cm.

Aan de slag!

1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.

2. Ontpit de medjouldadels en leg ze kort in warm water.

3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de noten, havermout en medjouldadels in een foodprocessor.

4. Verspreid de vermalen noten, havermout en medjouldadels over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de kokosyoghurt laag gaat maken.

5. Nu ga je aan de slag met de kokosyoghurt laag. Hiervoor doe je de kokosyoghurt, de helft van de banaan en de ahornsiroop in de foodprocessor. Mix het tot een geheel.

6. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water en de agar agar. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.

7. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is voeg je het kokosyoghurt mengsel hier aan toe. Laat het zachtjes pruttelen en blijf doorroeren.

8. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het kokosyoghurt mengsel hier overheen.

9. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat het taartje kan opstijven.

10. Smelt de pure chocolade au-bain-marie en schenk deze over het taartje. Top het taartje af met schijfjes banaan en extra noten.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.