Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Havermouttaartje met stoofpeertjes

Weer een nieuwe variatie op het havermouttaartje, maar deze keer in een feestelijke sfeer van de feestdagen die eraan komen. Niets past beter bij deze dagen dan de combinatie van chocolade, stoofpeertjes en pecannoten. Serveer dit verantwoordde taartje bij het ontbijt, brunch, thee of als toetje. Je kunt er alle kanten mee op!

Ingrediënten voor 1 tot 2 personen

75 gram havermout
25 gram plantaardige chocolade eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
150 ml plantaardige melk
80 gram stoofpeertjes (kant en klaar of zelfgemaakt)
5 pecannoten
1 el agavesiroop

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (13 cm) met bakpapier of vet het in met boter/olie.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom en meng dit door elkaar met een garde.
3. Voeg ook de melk en agavesiroop toe en meng dit tot een beslag.
4. Snijd de stoofpeertjes in blokjes en pecannoten fijn. Schep dit door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en zet het voor 15 tot 20 minuten in de oven.
6. Laat het taartje afkoelen voordat je het aansnijd. Enjoy!

Je het taartje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.