Peer is een van de seizoensgebonden producten die nu in de supermarkt te vinden is. Uiteraard ben ik hiermee aan de slag gegaan en heb ik opnieuw een variatie bedacht op de eerdere havermouttaartjes. Deze keer met peer en speculaaskruiden. Het is alsof je de herfst proeft. Neem een stuk bij het ontbijt en serveer met plantaardige yoghurt of gewoon lekker als tussendoortje bij de thee of koffie.
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen
75 gram havermout
25 gram plantaardige eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
200 ml plantaardige melk
1 peer
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (13 cm) met bakpapier of vet het in met boter/olie.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder, bakpoeder en kruiden in een kom en meng dit door elkaar met een garde.
3. Voeg ook de melk toe en meng dit tot een beslag.
4. Snijd de peer in blokjes (houd twee plakken peer over) en roer dit door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en zet het voor 13 tot 18 minuten in de oven.
6. Laat de taart afkoelen voordat je het aansnijd. Enjoy!
Je het taartje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.