Als ambassadeur van Green Gypsy Spices maak ik regelmatig recepten met hun heerlijke kruidenmixen. Deze keer ben ik voor een heerlijk havermout appeltaartje gegaan. Niet moeilijk om te maken, gezond, vegan en hartstikke lekker. Eet een stuk van het taartje als ontbijt of lekker bij de koffie en thee. Het kan allemaal!
Ingrediënten voor 1 taartje
150 gram havermout
50 gram plantaardige eiwitpoeder
2 tl bakpoeder
4 tl Oh My Badass Pie van Green Gypsy Spices (of kaneel)
450 ml plantaardige melk
2 kleine appels in blokjes
Flinke scheut agavesiroop, honing of ahornsiroop (naar smaak als zoetmiddel)
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier of vet het in met boter/olie.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder, bakpoeder en kruiden in een kom en meng dit door elkaar met een garde.
3. Voeg ook de melk en zoetmiddel toe en meng dit tot een beslag.
4. Schep de blokjes appel door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en zet het voor 30 minuten in de oven.
6. Laat de taart afkoelen voordat je het aansnijd. Top de taart af met stukjes (gebakken) appel, poedersuiker en/of yoghurt. Enjoy!
Je kunt stukken van deze taart maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.