Menu
Ontbijt

Granola cups met yoghurt

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze heerlijke granola cups met yoghurt. Het Paasontbijt maak jij compleet met deze heerlijke granola cups. Bij het maken van deze granola cups heb je maar weinig ingrediënten nodig, en ze zijn zo gemaakt. Absoluut geen gedoe in de keuken! Ze zijn goed gevuld met yoghurt, vers fruit en chocolade paaseitjes. Ik weet zeker dat je bij iedereen die aan de ontbijttafel zit een lach op hun gezicht tovert. 

Gebruik plantaardige yoghurt of kwark en maak je granola cups geheel vegan! Daarnaast zijn ze vrij van gluten. Dat noem ik nog eens zorgeloos genieten.

Ingrediënten voor 6 cups

150 gram granola (bake off)

1 banaan

3 el agavesiroop

12 el plantaardige yoghurt

Vers fruit, chocolade paaseitjes en munt als garnering

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 6 muffinvormpjes in.

2. Prak de banaan en meng deze door de granola en agavesiroop.

3. Verdeel het granola mengsel over de muffinvormpjes. Maak opstaande wanden en druk goed aan.

4. Zet het 10 minuutjes in de voorverwarmde oven.

5. Druk de cups nog eens goed aan met een kleine lepel en laat volledig afkoelen.

6. Haal de cups uit de muffinvormpjes.

7. Vul de cups met yoghurt of kwark en garneer met vers fruit, chocolade paaseitjes en munt.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.