Menu
Ontbijt

Gezondere crêpes met fruit

Zin in een verantwoord feestontbijt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze gezondere crêpes zijn heerlijk, vegan en lactosevrij. Vervang de volkoren speltmeel door havermeel wanneer je ook voor voor glutenvrij wil gaan.

Ingrediënten voor 4 crêpes

100 ml plantaardige melk
75 gram volkoren speltmeel
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
2 el fruitspread
2 blokjes pure chocolade, fijn gehakt
1 takje verse munt
Vers fruit

Aan de slag!

1. Mix de plantaardige melk, volkoren speltmeel, bakpoeder en vanille extract in een kom tot beslag.
2. Doe in een verwarmde koekenpan een scheutje olie of bakboter en bak de crêpes. Neem steeds een ruime juslepel per crêpe en bak beide zijdes gaar.
3. Rol de crêpes op en vul of besmeer met deze fruitspread.
4. Verdeel wat vers fruit en fijn gehakte chocolade over de crêpes en garneer met een takje verse munt. Geniet van de gezondere crêpes!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.