Een cheesecake waarmee je, als je wilt, elke dag kan ontbijten. Dat kan met dit recept. Ik ben zelf gek op cheesecake en zou dat elke dag kunnen eten. Een gezondere versie als ontbijt was voor mij ook meer dan welkom. Deze cheesecake in een glaasje maak je van granola, kokosyoghurt of plantaardige kwark en zelfgemaakte chiajam. Even garneren met verse aardbeien en je kunt genieten.
Ingrediënten voor 2 glaasjes
300 gram kokosyoghurt of plantaardige kwark
Chiajam, gebruik hiervoor 70 gram diepvries aardbeien in plaats van frambozen
2 handjes granola
4 aardbeien, in schijfjes
Aan de slag!
1. Bereid de chiajam volgens het recept met de diepvries aardbeien.
2. Verdeel de granola over twee glaasjes.
3. Verdeel de yoghurt of kwark over de granola in de glaasjes. Houdt nog twee flinke lepels over voor de topping.
4. Verdeel de helft van de chiajam over de twee glaasjes en hierna de twee flinke lepels overige yoghurt of kwark.
5. Garneer de glaasje met de overige chiajam en de schijfjes aardbeien. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.