Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Gezonde havermoutrepen

Op zoek naar een gezond tussendoortje wat energie geeft? Zoek niet verder! Deze gezonde havermoutrepen bevatten precies wat jij nodig hebt. De repen zijn ook nog eens hartstikke vegan en glutenvrij. Maximaal genieten! Met wat yoghurt ook erg lekker als ontbijt.

Ingrediënten voor 10 repen
75 gram havermout
25 gram kokosrasp
200 gram medjoul dadels
4 el tahin
20 gram gebroken lijnzaad
1 el cacaopoeder
Snufje zout

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en week daarna 5 minuten in warm water.
2. Doe de havermout, kokosrasp, tahin, lijnzaad, zout en cacao in een blender of keukenmachine. Giet de dadels af en voeg de dadels hier ook aan toe. Mix het tot een geheel. Let op! Het mengsel is nogal plakkerig, dus check eerst of jouw blender dit aan kan.
3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleedde cakeblik en druk goed aan.
4. Zet het vervolgens voor 15 minuten in de oven.
5. Haal het blik uit de oven en laat het afkoelen. Snijd in 10 gelijke stukken. Enjoy! Serveer eventueel met yoghurt en eet het als ontbijt.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.