Eens wat anders dan bananenpannenkoekjes als ontbijt? Dan moet je deze gezonde bananenbeignets proberen! Ze zijn naast gezond vegan en glutenvrij. Dat is onbezorgd genieten voor iedereen. Ontzettend lekker met wat poedersuiker of pure chocolade als topping. Heb je ook trek gekregen? Ga dan snel aan de slag.
Ingrediënten 2 personen
100 gram havermout
2 tl bakpoeder
3 tl speculaaskruiden (bijv. van Green Gypsy Spices)
Snufje zout
110 ml plantaardige melk
2 bananen
Boter of olie om in te vetten
Topping naar keuze
Aan de slag!
1. Vermaal de havermout tot havermoutmeel. Doe dit bijvoorbeeld met een blender of foodprocessor.
2. Voeg de bakpoeder, speculaaskruiden, zout en melk toe aan de havermout en mix het tot een beslag.
3. Snijd de bananen in plakjes van maximaal 1 cm.
4. Doe een scheutje boter of olie in de koekenpan. Dip de plakjes banaan in het beslag en leg deze in de koekenpan. Draai de banaan om wanneer de andere zijde goudbruin begint te kleuren.
5. Herhaal stap 4 tot alle schijfjes banaan gebakken zijn in beslag.
6. Verdeel de bananenbeignets over twee borden en top af met bijvoorbeeld poedersuiker, pure hazelnotenpasta en stukjes pure chocolade. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.