Menu
Ontbijt

Espresso baked oats met chocolade

Na de vanille baked oats met aardbeien swirl en peanutbutter & chocolate baked oats vervolg ik de baked oats trend met een nieuwe variant. Drink je koffie niet naast je ontbijt, maar juist in je ontbijt! Dat kan met deze espresso baked oats met chocolade. Door het beslag gaat een shot espresso en dit smaakt geweldig in combinatie met chocolade. Het recept is gemakkelijk en binnen 20 minuten klaar (inclusief oventijd). Dus waar wacht je op: ga jij ook aan de slag?

IngrediΓ«nten voor 1 persoon

40 gram havermout
3 el plantaardige yoghurt
1 halve banaan
1 espresso
3 tl cacaopoeder
2 blokjes pure chocolade (grove gehakt)
2 tl bakpoeder
Scheut agavesiroop

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg alle ingrediΓ«nten toe aan de blender of foodprocessor (de pure chocolade niet). Mix het tot een glad beslag.
3. Schenk het beslag over in een ovenschaaltje.
4. Roer de gehakte chocolade door het beslag in het ovenschaaltje.
5. Zet het ovenschaaltje 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Laat de baked oats iets afkoelen en geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.