Een snel en voedzaam ontbijt willen we het liefst elke ochtend. Dit lukt met baked oats. Het leuke aan baked oats vind ik dat je er alle kanten mee op kunt gaan. Op de website staan al een paar varianten en ook deze is weer geheel anders. Deze vanille baked oats is eiwitrijk door het gebruik van eiwitpoeder en harstikke zoet door de kersen. Ik ben er gek op. Hopelijk jij ook snel!
Ingrediënten voor 1 persoon
40 gram havermout
7 el plantaardige melk
1 el plantaardige vanille eiwitpoeder
2 tl bakpoeder
1 el chiazaad
5 ontpitte kersen
Scheut agavesiroop
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe alle ingrediënten (op 2 kersen na) in een foodprocessor of blender en mix het tot een glad beslag.
3. Doe het beslag in een ovenschaaltje en top af met de overige kersen.
4. Bak de baked oats 15 minuten in de oven.
5. Top de baked oats af met wat plantaardige yoghurt en een takje munt. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.