Mugcakes waren enkele jaren geleden erg populair. Ook ik maakte ze toen wekelijks. Eigenlijk zonde dat ik ze niet meer met regelmaat maak, want wat kunnen ze lekker en voedzaam zijn. Ik breng hier graag verandering in met dit recept voor een eiwitrijke mugcake met banaan. Garneer de mugcake naar smaak, maar ik kan yoghurt en vers fruit zeker aanraden!
Ingrediënten voor 1 mugcake
40 gram havermout
1 el plantaardige eiwitpoeder
1 rijpe banaan
1 el chiazaad
40 ml plantaardige melk
1 tl speculaaskruiden
Snuf zout
Aan de slag!
1. Pureer of prak met een vork de banaan in een kom.
2. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en meng het tot een gladde massa.
3. Vet een kom of mok in en schep het beslag hier in. Let op! Zorg dat de kom of mok magnetron bestendig is.
4. Zet de kom of mok 3 tot 5 minuten in de magnetron op 900 Watt.
5. Kantel de kom of mok om op een bordje en garneer de mugcake met wat yoghurt en vers fruit. Geniet van jouw zelfgemaakte eiwitrijke mugcake met banaan!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.