Menu
Ontbijt

Eiwitrijke havermouttaartje

Start de dag met dit heerlijke eiwitrijke havermouttaartje. Het taartje is vegan, glutenvrij en suikervrij. Je kunt het taartje eventueel in de avond van te voren maken zodat je de volgende ochtend een snel maar lekker en voedzaam ontbijt hebt. Top het taartje af met bijvoorbeeld vers fruit, pure chocolade en munt. Moeilijk is het niet, dus ga snel aan de slag!

Ingrediënten voor 1 persoon

40 gram havermout
20 gram vegan eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
1 tl pumpkin spice mix of kaneel
60 ml amandelmelk
1 banaan
Optioneel een scheut agavesiroop
Garnering naar keuze

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix alle ingrediënten door elkaar met een garde. Zorg voor een beslag zonder klontjes.
3. Vet een bakvorm met een doorsnede van 12 a 13 cm in met boter of olie of bekleed met bakpapier.
4. Schenk het beslag in het bakvorm en bak het havermouttaartje 20 minuten in de oven.
5. Laat het havermouttaartje iets afkoelen en garneer met bijvoorbeeld vers fruit, pure chocolade en munt. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.