Deze knapperige, huisgemaakte chocolade granola met hazelnoten zit boordevol smaak. Of je nu de dag goed wilt beginnen of gewoon op zoek bent naar een zoete verwennerij, deze granola zal zeker goed in de smaak vallen.
Ingrediënten voor 1 pot granola
150 havermout
80 gram hazelnootstukjes
2 el cacaopoeder
75 gram pure chocoladedruppels
50 ml ahornsiroop
2 el milde olijfolie
1 snuf zout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de havermout met de hazelnootstukjes, cacaopoeder, ahornsiroop, olijfolie en snuf zout in een kom.
3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat of bakvorm. Bak de granola 15 tot 20 minuten af.
4. Laat de granola afkoelen en voeg dan pas de chocoladedruppels toe zodat deze niet smelten. Bewaar de chocolade granola met hazelnoten in een luchtdichte pot 1 tot 2 weken. Gebruik de granola in de lekkerste ontbijtjes en geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.