Het werd weer eens tijd voor een nieuwe wafel recept. Deze carrot cake wafels passen perfect bij de tijd van het jaar. Deze wafels zijn een gezondere en voedzame variant op de klassieke wafel. Dat maakt dat dit een heerlijke ontbijtje is! Kijk hier voor meer wafel recepten.
Ingrediënten voor 3 wafels
150 ml plantaardige melk
100 gram volkoren speltmeel
2 tl bakpoeder
1 el ahornsiroop
1 tl kaneel
25 gram geraspte wortel (+ nog wat extra als garnering)
4 walnoten, fijn gehakt
2 el plantaardige vanille yoghurt
Aan de slag!
1. Meng de plantaardige melk, volkoren speltmeel, bakpoeder, ahornsiroop en kaneel in een kom tot een gladde massa.
2. Voeg de geraspte wortel aan de kom toe en meng deze door het beslag.
3. Verwarm een wafelijzer en vet deze in met wat plantaardige boter of olie.
4. Schep het beslag op de wafelijzer en bak deze tot de wafel gaar is.
5. Leg de wafels op een bord en garneer met de yoghurt, walnoten en geraspte wortel. Geniet van deze heerlijke carrot cake wafels!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.