Baked oats zijn gemakkelijk te maken en lekker voedzaam. Met baked oats wil je iedere dag beginnen. Zeker deze variant: carrot cake baked oats. Door de wortel heb je direct een kleine hoeveelheid van het dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. Win win! Krijg je ook geen genoeg van baked oats? Kijk dan hier voor meer recepten.
Ingrediënten voor 1 persoon
50 gram havermout
3 tl bakpoeder
1/2 banaan
150 ml plantaardige melk
2 el plantaardige eiwitpoeder
1 tl speculaaskruiden
25 gram julienne wortel
1 tl vanille extract
5 walnoten
1 el plantaardige vanille kwark
Snuf zout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de havermout, bakpoeder, banaan, melk, eiwitpoeder, speculaaskruiden, zout en vanille extract in een blender en mix het tot een beslag.
3. Roer de julienne wortel door het beslag en schenk het in een ovenschaaltje.
4. Verdeel 4 walnoten over het beslag en bak het 40 minuten in de oven.
5. Garneer de carrot cake baked oats met vanille kwark en 1 walnoot. Geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.