Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Blauwe bessen ontbijttaartje met citroen

Ontbijten met taart willen we iedere dag, toch? Als dat gezond en lekker kan dan zeggen we massaal JA! Dit blauwe bessen ontbijttaartje voldoet aan die eisen. Moeilijk is het niet en het taartje is zo klaar. Het taartje moet wel wat uurtjes opstijven in de koelkast. Daarom is het perfect wanneer je voor morgenochtend een lekker ontbijtje klaar wil maken. Heb ik je al enthousiast gemaakt? Ga dan snel aan de slag!

Door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine is dit taartje helemaal harstikke vegetarisch. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van plantaardige yoghurt waardoor dit taartje tevens vegan is en daarmee vrij van lactose. Genieten zonder schuldgevoel al zeg ik het zelf!

Ingrediënten voor 1 persoon

150 gram plantaardige blauwe bessen yoghurt
50 gram blauwe bessen
1 halve citroen
5 medjoul dadels
1 el agavesiroop
2 el havermout
30 gram pecannoten
1 tl agar agar (ongeveer 2 gram) + 50 ml water

Gebruik voor dit recept een bakvormpje met een doorsnede van 12 a 13 cm.

Aan de slag!

1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.
2. Ontpit de medjoul dadels en leg ze kort in warm water.
3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de pecannoten, havermout en medjouldadels in de foodprocessor.
4. Verspreid de vermalen pecannoten, havermout en medjouldadels over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de yoghurt laag gaat maken.
5. Nu ga je aan de slag met de yoghurt laag. Hiervoor doe je de blauwe bessen yoghurt, de blauwe bessen en de agavesiroop in de foodprocessor. Knijp de halve citroen uit boven de foodprocessor. Mix het tot een geheel.
6. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water en de agar agar. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.
7. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is voeg je het yoghurt mengsel aan toe aan het water met de agar agar. Laat het zachtjes pruttelen en blijf doorroeren.
8. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het yoghurt mengsel hier overheen.
9. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat het taartje kan opstijven.
10. Top het taartje af met bijvoorbeeld nog een schijfje citroen, blauwe bessen en munt.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.