Dit heerlijke blauwe bessen havermouttaartje is niet moeilijk om te maken, gezond, vegan en hartstikke lekker. Je kunt het taartje als ontbijt eten met wat yoghurt of serveer het bij de koffie of thee. Komt dit recept je bekend voor? Dat klopt, want dit is een kleinere variant van het havermout appeltaartje maar dan met blauwe bessen.
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen
75 gram havermout
25 gram plantaardige eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
1 tl speculaaskruiden
225 ml plantaardige melk
1 handje blauwe bessen (vriezer)
1 el agavesiroop
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (13 cm) met bakpapier of vet het in met boter/olie.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder, bakpoeder en kruiden in een kom en meng dit door elkaar met een garde.
3. Voeg ook de melk en agavesiroop toe en meng dit tot een beslag.
4. Schep de blauwe bessen door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en zet het voor 10 tot 15 minuten in de oven.
6. Laat de taart afkoelen voordat je het aansnijd. Enjoy!
Je het taartje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.