Menu
Ontbijt

Blauwe bessen havermout met vijgen

Het is weer tijd voor warme havermoutpap. Deze keer een kom blauwe bessen havermout met vijgen. Dit samen met kaneel is heerlijk tijdens de koudere dagen. De blauwe bessen in deze havermout geven een mooie paarse kleur. Als je nog niet vrolijk was, ben je het in ieder geval wel wanneer je dit kleurtje ziet!

Ingrediënten voor 1 persoon

40 gram havermout
100 ml plantaardige melk
50 gram blauwe bessen (vriezer)
2 vijgen
1 tl kaneel
1 tl pindakaas
1 blokje pure chocolade (fijn gehakt)

Aan de slag!

1. Snijd de vijgen in kwarten.
2. Doe de havermout, kaneel, melk, blauwe bessen en het vruchtvlees van 1,5 vijg in een steelpannetje. Warm het op tot het begint te pruttelen.
3. Schep de havermout in een kom en garneer het eventueel met de overige kwarten vijg, pindakaas en pure chocolade. Geniet van jouw kom met warme blauwe bessen havermout met vijgen.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.