Menu
Ontbijt

Blauw vanille ontbijttaartje

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze blauw vanille ontbijttaartje. Ontbijten met taart willen we allemaal en dat is met dit recept geen probleem. De toegankelijke smaak van vanille zorgt in dit taartje er voor dat iedereen het lust. De butterfly pea poeder geeft een leuk kleurtje en fleurt het taartje op. Butterfly pea poeder is een blauw poeder, gemaakt van kittelbloem. Kittelbloem is een tropische bloem die kenmerkend is aan zijn extreem blauwe kleur die hij van nature heeft. Juist deze blauwe kleur is hetgeen wat butterfly pea poeder zo populair maakt.

Het taartje bevat geen lactose, is glutenvrij en is door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine geheel vegan. Agar agar wordt gemaakt van algen en is vier keer sterker dan gelatine. Perfect dus voor taartjes zoals deze!

Ingrediënten voor 1 persoon

150 gram plantaardige yoghurt
5 medjoul dadels
2 vanillestokjes
1 el agavesiroop
2 el havermout
30 gram ongebrande cashewnoten
1 tl butterfly pea poeder
2 tl cacaopoeder
1 tl agar agar (ongeveer 2 gram) + 50 ml water

Aardbei en zilveren chocolade rijstballen als garnering

Gebruik voor dit recept een bakvormpje met een doorsnede van 12 a 13 cm.

Aan de slag!

1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.
2. Ontpit de medjoul dadels en leg ze kort in warm water.
3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de cashewnoten, cacaopoeder, havermout en medjoul dadels in de foodprocessor.
4. Verspreid het mengsel over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de yoghurt laag gaat maken.
5. Nu ga je aan de slag met de yoghurt laag. Hiervoor doe je de yoghurt, butterfly pea poeder, vanille uit de stokjes en de agavesiroop in de foodprocessor. Mix het tot een geheel.
6. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water en de agar agar. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.
7. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is, voeg je het yoghurt mengsel toe aan het water met de agar agar. Laat het zachtjes pruttelen en blijf goed doorroeren.
8. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het yoghurt mengsel hier overheen.
9. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat het taartje kan opstijven.
10. Garneer het taartje met aardbei en de chocolade rijstballen.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.