Menu
Ontbijt

Appeltaart havermout

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze appeltaart havermout. De dag starten met een kommetje havermoutpap is heerlijk en voedzaam. Havermout heeft verschillende gezonde voordelen. Het is bijvoorbeeld erg verzadigend wat betekent dat je een langer volgevoel hebt na het eten ervan. Een echte kickstart in de ochtend dus! Daarnaast bevat havermout eiwitten en mineralen zoals magnesium, en is havermout van nature glutenvrij.

Met havermoutpap kun je eindeloos variëren. Je kunt het zoet, maar ook hartig maken. In dit recept maak je het zoet en gebruik je de ingrediënten die je ook zou gebruiken bij het maken van een appeltaart. Kortom, je kunt dit een echt feestje in de ochtend noemen! Zin in een ander recept met havermout? Kijk eens op deze pagina.

Ingrediënten voor 1 persoon

40 gram havermout
100 ml plantaardige melk
1 appel
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
1 tl bruine suiker of stevia brown
1 handje rozijnen, geweekt in water
1 tl vanille extract of 2 druppels stevia vanille
Extra als garnering amandelschaafsel en speculoospasta

Aan de slag!

1. Snijd de appel in blokjes en bak deze in een koekenpan met de kaneel en suiker.
2. Doe de havermout, speculaaskruiden, melk, helft van de gebakken appel, rozijnen en vanille in een steelpannetje. Warm het op tot het begint te pruttelen.
3. Schep de havermout in een kom en garneer het met de overige gebakken appel, amandelschaafsel en speculoospasta. Enjoy jouw kommetje appeltaart havermout!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.