Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Appelmuffins

Muffins… Ik ben er gek op. Helaas bevatten deze vaak veel suiker en ongezonde vetten. Ik maakte voor een gezondere variant met appel die ook nog eens vegan is. Win win! Met een bolletje ijs is het een perfect toetje en met een beetje yoghurt kan het ook als feestontbijt.

Ingrediënten voor 12 muffins
300 gram meelsoort (ik gebruikte 1/3 speltmeel, 1/3 quinoameel & 1/3 amandelmeel)
50 gram kokosbloesemsuiker
1 tl vanille aroma
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 eetlepel kaneel
160 ml naturel sojayoghurt
140 ml plantaardige melk
120 ml zonnebloemolie
1 grote appel in blokjes

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het door elkaar met een mixer. De blokjes appel leg je nog even aan de kant. Deze voeg je pas in stap 4 toe.
3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix het met een mixer. Mix het tot een geheel.
4. Schep de appel met een lepel door het mengsel.
5. Vul muffinvormpjes met het mengsel. Dit doe je tot aan het randje van de vormpjes.
6. Bak de muffins 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
7. Laat de muffins iets afkoelen en enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.