Menu
Diner / Lunch

Zomerse salade met gegrilde courgette en kwarkdressing

In de zomer ben ik gek op lichte maaltijden zoals deze salade met gegrilde courgette en een gezonde kwarkdressing. Deze salade kan zowel als lunch of als diner. De combinatie van het zoete van fruit met het hartige van de overige ingrediënten vind ik fantastisch. De zelfgemaakte kwarkdressing is een stuk gezonder dan vele dressings die je kant en klaar in de winkel koopt. In de meeste kant en klare dressings is vaak suiker aan toegevoegd. Het recept is ontzettend gemakkelijk dus ga snel aan de slag.

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de salade
100 gram slamix
80 gram volkoren couscous
1 courgette
2 handjes frambozen
1 wilde perzik
100 gram vegetarische wokstukjes
Zout en peper

Voor de kwarkdressing
2 el magere (plantaardige) kwark
2 el extra vierge olijfolie
2 tl Salade Parade of andere salade kruidenmix

Aan de slag!

1. Bereid de couscous. Dit doe je door de couscous in een pannetje met 90 ml water te doen. Laat het koken tot al het water is opgenomen door de couscous. Meng wat zout en peper naar smaak door de couscous en laat het afkoelen.
2. Snijd de courgette in dunne plakjes.
3. Leg de courgette in een bakpapiertje (eventueel ingevet met wat olijfolie) tussen de grill. Grill tot de courgette gaar is.
4. Bak de vegetarische wokstukjes in een koekenpan.
5. Maak ondertussen de kwarkdressing. Dit doe je door alle ingrediënten van de dressing samen te mengen in een kommetje.
6. Verdeel de sla, couscous, courgette en vegetarische wokstukjes over twee borden.
7. Snijd de wilde perzik in stukjes en verdeel deze met de frambozen over de twee borden.
8. Serveer de salade met de kwarkdressing. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.