Voor dit recept wil ik mijn moeder en zusje bedanken. Zij maken deze soep al een hele tijd en ik bof dat ik hiervan mee mag genieten. Ik vroeg hen of ik dit recept mocht delen delen nadat iemand me vroeg een recept te ontwikkelen met rode linzen. U vraagt wij draaien!
Deze soep bevat ontzettend veel wortels. Groenten kom je dus niet te kort. Door alle wortelen is deze soep lekker dik en vullend! Ben je wat minder gek op dikke soep? Dan voeg je gewoon wat meer bouillon toe of juist wat minder wortels en rode linzen. De rode linzen in deze soep zijn een goede vervanger van vlees en pindakaas geeft extra smaak! Ik ben er gek op. Hopelijk jij ook snel.
Ingrediënten voor een flinke pan
1,5 kg wortels
2 grote uien
150 gram rode linzen
6 el pindakaas
1 liter groentebouillon
Olijfolie
Pinda’s als garnering
Aan de slag!
1. Snijd de uien grof en de wortels in schijfjes.
2. Bak de uien kort in een scheutje olijfolie.
3. Voeg aan de uien de wortels, rode linzen en groentebouillon toe. Breng het aan de kook. Laat het 20 tot 30 minuten koken.
4. Mix alles fijn met een staafmixer.
5. Voeg de pindakaas toe aan de pan en mix het nogmaals met de staafmixer.
6. Verdeel het in diepe borden of grote soepkommen en garneer het met stukjes pinda.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.