Chicken & waffles is een typisch Amerikaans gerecht. Ik vind dit heerlijk! Wafels kunnen namelijk ook hartig worden gegeten. Helaas zijn de traditionele chicken & waffles zeker niet vegetarisch en al helemaal niet vegan, want kip… Daar breng ik maar al te graag verandering in! Dit recept komt qua smaak erg in de buurt van het traditionele recept en is nog eens gezonder dan de doorsnee wafel. Genieten zonder schuldgevoel in vele opzichten? Yes, ga dan snel aan de slag met dit recept!
Ingrediënten voor 2 personen
Vegan kipnuggets of vegan boneless wings (Albert Heijn)
150 ml sojamelk
100 gram volkoren tarwemeel
2 tl bakpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl Italiaanse kruiden
Snuf zout
Kiemgroenten en ahornsiroop ter garnering
Olie of boter om in te bakken en in te vetten
Aan de slag!
1. Doe wat olie of boter in de koekenpan en bak de kipnuggets of boneless wings.
2. Mix de sojamelk, volkoren tarwemeel, bakpoeder, kruiden en zout door elkaar. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten.
3. Vet het wafelijzer in met olie of boter.
4. Vul de wafelijzer met wat beslag en bak de wafels ongeveer 2 minuten.
5. Herhaal stap 4 tot het beslag op is. Je zult ongeveer 2 wafels per persoon uit het beslag kunnen bakken.
6. Verdeel de wafels over twee borden. Beleg de wafels met de kip. Schenk wat ahornsiroop over de kip en wafels en garneer nog met wat kiemgroenten. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.