Menu
Diner / Lunch

Springrolls met licht gemarineerde tempeh

Dit stond al een hele tijd op mijn to do lijstje: het maken van springrolls. Ik liep toevallig in de supermarkt tegen de rijstvellen aan dus dat betekende maar één ding. Die springrolls moeten en zouden die week worden gemaakt. Deze springrolls bevatten licht gemarineerde tempeh, heel wat groenten en daarbij een zelfgemaakt pindasausje.

Ingrediënten voor 6 springrolls

1 halve komkommer

1 gele paprika

50 gram peen julienne

50 gram biet julienne

300 gram tempeh

2 el sojasaus

12 rijstvellen

Sesamzaadjes

Ingrediënten voor het pindasausje

3 el 100% pindakaas

1 of 2 el sojasaus

Scheut sojamelk

Aan de slag!

1. Snijd de tempeh in dunne reepjes en leg deze kort in de sojasaus.

2. Bak de tempeh in een koekenpan totdat deze een krokant korstje hebben.

3. Snijd ondertussen de groenten in dunne reepjes.

4. Vul een bak of koekenpan ten grote van de rijstvellen met lauw water. Hier leg je straks kort de rijstvellen een voor een in zodat ze zacht worden. Dit doe je pas bij stap 6.

5. Leg alles binnen handbereik zodat je de rijstvellen vlot kan beleggen en vouwen. De rijstvellen zullen namelijk plakkerig worden en worden daardoor moeilijk te vouwen als dit te lang duurt. Leg een plank of bord neer waar je de rijstvellen oplegt om ze te beleggen.

6. Neem een rijstvel en leg deze 20 seconden in het water.

7. Leg de rijstvel op een bord of plank en beleg ze met de groenten en tempeh.

8. Vouw het geheel als een pakketje in elkaar. Begin met een stukje te rollen. Vouw daarna de onderkant en bovenkant naar binnen en rol het geheel door.

9. Herhaal stap 6 tot en met 8 totdat alle rijstvellen en groenten op zijn.

10. Nu ga je het sausje maken. Hiervoor doe je de ingrediënten in een kommetje en met je deze met een vork of garde stevig door elkaar. Eventueel kun je wat extra sojamelk toevoegen als het sausje nog te dik is. Begin altijd eerst met een scheutje!

11. Serveer de springrolls en het sausje op een borrelplank of mooi bord. Garneer het geheel af met wat sesamzaadjes.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.