Menu
Diner / Lunch

Romige courgette en broccolisoep

Soep eet ik het liefst elke week! Het klinkt misschien wat saai, maar met soep kun je alle kanten op. De kokosmelk in dit recept zorgt ervoor dat de soep ontzettend romig wordt. Ben je niet zo gek op kokos? Dan raad ik je aan om het te vervangen door kookroom, maar kies dan eens voor een plantaardige versie. De spekjes maken deze soep echt af. Heerlijk, echt waar!

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes
400 gram broccoli
1 rode ui
4 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk (blik)
1 groentebouillonblokje + 1 liter water
280 gram vegan of vegetarische spekjes

Aan de slag!

1. Snijd de rode ui en courgette in grove stukken, pers de knoflook fijn en snijd de broccoli in roosjes. De stengel van de broccoli kun je ook in de soep verwerken. Schil de buitenkant wel en snijd de stengel in kleine stukjes.
2. Doe wat olie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
3. Voeg de broccoli en courgette toe aan de pan. Bak deze kort met de ui en knoflook mee.
4. Doe 1 liter water, het bouillonblokje en de kokosmelk in de pan. Breng het aan de kook. Kook het 15 tot 20 minuten (tot de groenten gaar is).
5. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan.
6. Pureer met de staafmixer de soep fijn.
7. Verdeel de soep over kommen en top het af met de spekjes en eventueel wat bieslook. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.