Menu
Lunch

Pinsa met burrata, gepofte trostomaatjes en pesto

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze pinsa met burrata, gepofte trostomaatjes en pesto. Zin in een smaakvolle twist op pizza? Probeer deze heerlijke Pinsa met burrata, gepofte trostomaatjes en pesto! Pinsa is een soort kruising tussen pizza en focaccia. De luchtige en knapperige pinsabodem wordt belegd met romige burrata, zoete gepofte tomaatjes en frisse pesto, wat zorgt voor een onweerstaanbare combinatie van smaken.

Ingrediënten voor 2 personen

1 pinsa
150 gram trostomaatjes
1 bol burrata
2 el groene pesto
1 takje basilicum
2 el geroosterde pijnboompitten
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de trostomaatjes met steel in een ovenschaal. Bestrijk de trostomaatjes met wat olijfolie en bak 20 minuten in de oven. Bak na 12 minuten de pinsa mee af in de oven.
3. Bestrijk de pinsa met de groene pesto.
4. Verdeel de burrata en de gepofte trostomaatjes over de pinsa. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
5. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de pinsa en garneer het met blaadjes basilicum. Genieten maar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.