Niets gaat boven zelfgebakken naan! Smaakvol, lekker luchtig en niet moeilijk om te maken. Beleg het met burrata, gepofte trostomaatjes en pesto en je hebt een overheerlijke lunch.
Ingrediënten voor 2 personen
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram Griekse yoghurt of sojayoghurt
100 gram trostomaatjes
1 bol burrata
1 el groene pesto
1 Handje rucola
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Leg de trostomaatjes met steel in een ovenschaal. Bestrijk de trostomaatjes met wat olijfolie en bak 15 tot 20 minuten in de oven.
3. Meng het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en snuf zout in een kom en kneed het tot deeg.
4. Verdeel het deeg in twee gelijke ballen en druk deze plat. Gebruik eventueel een deegroller met extra bakmeel zodat het niet gaat plakken.
5. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de naan alle zijdes goudbruin zijn.
6. Verdeel de burrata over de naan en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de gepofte trostomaatjes over de naan.
7. Garneer de naan met de pesto en rucola. Genieten maar!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.