Menu
Lunch

Gezonde vegan tonijnsalade

Toen ik besloot helemaal geen vis en vlees te eten, miste ik een lekkere tonijnsalade nog wel eens. Toen SEASOGOOD met een vegan variant kwam, werd ik ontzettend enthousiast. Deze is rijk aan eiwit en omega 3 vetzuren. Met deze vegan tonijn heb ik een lekkere en gezonde vegan tonijnsalade gemaakt. Perfect voor op een volkoren broodje met wat sla, tomaat en kiemgroenten of over een goed gevulde salade.

Ingrediënten voor 2 personen

1 blik vegan tonijn van SEASOGOOD (135 gram)
Halve rode ui
5 augurkjes
1 flinke el plantaardige kwark (ongezoet)
Chilivlokken, zout en peper naar smaak (wees niet voorzichtig met de peper)

Aan de slag!

1. Snijd de rode ui fijn en de augurkjes in partjes.
2. Doe de tonijn in een kom en voeg hier de plantaardige kwark aan toe. Meng het met een vork door elkaar.
3. Voeg de gesneden rode ui en augurkjes toe aan de tonijn en meng het opnieuw met een vork goed door elkaar.
4. Voeg nu de chilivlokken, zout en peper toe naar smaak. Er mag gerust wat peper in dus wees niet te voorzichtig.
5. Doe de gezonde vegan tonijnsalade op een versgebakken volkoren broodje of over een goedgevulde salade. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.