Menu
Food reviews

Nomly havermoutmixen

Voor deze food review heb ik de havermoutmixen van Nomly mogen proberen. Je kunt erop vertrouwen dat dit een eerlijke review is; ik blijf altijd dicht bij mezelf. Ben je benieuwd wat Nomly is en wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder!

Wat is Nomly?

Anno 2021 worden we overspoeld met verschillende soorten granola, muesli en havermout. Door de bomen zie je soms het bos niet meer. Toch wilde ik Nomly graag proberen, want deze havermoutmixen onderscheiden zich naar mijn idee van alle anderen.

Bij Nomly draait het allemaal om een energieke start van je dag. Nomly heeft daarvoor een magische formule ontwikkeld: havermout, noten, pitten, zaden, specerijen en andere smaakmakers. Wie zegt dat havermout saai is? De havermout vormt de basis in de mixen. Havermout zorgt ervoor dat je vol zit en daarmee de dag goed kan beginnen. De noten, pitten en zaden zijn een bron van onverzadigde vetzuren en zorgen voor meer voedingswaarde. De specerijen en smaakmakers in de havermoutmixen maken dat havermout niet saai hoeft te zijn. Nog meer pluspunten: de havermoutmixen van Nomly bevatten meer vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen dan reguliere havermout. De mixen zijn lactosevrij. Dit is zeker niet onbelangrijk voor de veganisten en lactoseintoleranten onder ons. Nomly bestel je online en ontvang je vers in je brievenbus.

Lief voor de wereld

Alle havermoutmixen zijn plantaardig en biologisch. Nomly vermeldt: “Yup, we gebruiken alleen planten. En altijd biologisch, want van pesticiden wordt je lichaam niet blij. Goed voor jou, de dieren en de planeet”.

De buitenkant van de verpakking is gemaakt van PaperWise. Dit papier is gemaakt van landbouwafval. Hallo lief voor de wereld! In plaats van te worden verbrand, wordt agrarisch restmateriaal zoals bladeren en stengels verwerkt tot hoogwaardig papier. De productie van PaperWise papier is CO2-neutraal. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van 100% groene energie. Oh, en bomen kunnen gewoon blijven staan! Hierdoor is de milieu-impact van PaperWise 47% lager dan FSC® papier van houtvezels en 29% lager dan gerecycled papier (bron: PaperWise & Nomly).

De binnenkant van de verpakking lijkt op plastic, maar dat is het niet. De verpakking bevat namelijk cellulose wat gemaakt is van houtvezels. Dit laagje is nodig om het product vers te houden. Helaas kan de verpakking hierdoor (nog) niet bij het oud papier worden weggegooid.

Hoe smaakt Nomly?

Nomly heeft vier smaken: Soft Start, Golden Glow, Sweet Smile en Dark ’n Dreamy. Graag loop ik de smaken met je langs en laat ik je weten wat mijn favoriet is.

Soft Start

Deze mix bevat een subtiele smaak van bourbon vanille en kokos. Deze smaak is vooral ideaal als je niet van overheersende smaken houdt en je graag je eigen smaak wilt toevoegen.

Golden Glow

Deze gouden combinatie bevat kokos, kurkuma, gember en kardemon. Deze vond ik samen met de Sweet Smile het lekkerst. Het is een smaak waar je van moet houden, maar absoluut de moeite waard om te proberen. Als je van een uitgesproken smaak houdt dan is deze mix echt iets voor jou.

Sweet Smile

Sweet Smile bevat amandel, kokos en ceylon kaneel. Deze vond ik heel erg lekker! De smaken zijn niet overheersend, maar wel aanwezig. Ik at de Sweet Smile met gepureerde banaan en sojamelk. Het was een ontzettend smakelijk ontbijt waar ik goed vol van zat. Hier ontbijt ik het liefst elke dag mee!

Dark ’n Dreamy

Hazelnoot, rauwe cacao en bourbon vanille is de combinatie van deze havermoutmix. Deze is aan te raden voor alle liefhebbers van chocolade. Het verschil is wel dat chocolade erg zoet is en deze mix is dat niet zo. Persoonlijk houd ik van een lekker zoet ontbijtje, maar ik geloof zeker dat deze bij velen in de smaak zal vallen. In het vervolg voeg ik graag een blokje chocolade toe als topping.

Wil je ook de havermoutmixen van Nomly proberen? Met de code HAPPYHEALTHYLIEKE15 ontvang je 15% korting op je eerste bestelling bij Nomly. Deze code is geldig tot en met 28 februari.