Menu
Food reviews

Food2Smile

Voor deze food review heb ik een aantal tussendoortjes van Food2Smile mogen proberen. Deze tussendoortjes zijn te koop op hun webshop, maar ook te vinden in de supermarkten Jumbo en Coop. Ik mocht deze tussendoortjes proeven en reviewen. Je kunt erop vertrouwen dat dit een eerlijke review is; ik blijf altijd dicht bij mezelf. Ben je benieuwd wat deze tussendoortjes van Food2Smile zijn en wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder!

Wat is Food2Smile?

Founder Miriam begon Food2Smile in 2015: “als je genoeg beweegt en gezonder eet en drinkt is het geen enkel probleem om af en toe te snacken en te snoepen. Een appel of een wortel is het gezondst, maar verantwoord genieten hoort wat mij betreft bij genieten van het leven.” In het kader van balans kan ik me hier volledig in vinden. De producten van Food2Smile zijn altijd zonder toegevoegde suikers. Toch zijn de producten zoet! Dit doen zij door bijvoorbeeld niets extra toe te voegen, omdat het fruit in een product zoet van zichzelf is of ze voegen een zoetstof toe (dat zijn nooit E-nummers als aspartaam). Wat ik fantastisch vind is dat meer dan 90% van hun assortiment vegan, glutenvrij en lactosevrij. Dat is onbezorgd genieten voor velen!

Lief voor de wereld

Nog iets tofs: Food2Smile heeft haar handen ineen geslagen met Stichting Jarige Job. Deze stichting vindt dat ieder kind een verjaardag verdient. Met de aankoop van een Food2Smile product draag je direct bij. Een deel van de omzet van Food2Smile gaat namelijk naar deze stichting. Hoe mooi is dat? Ook dit vind ik lief voor de wereld zijn.

Hoe smaken de tussendoortjes?

Food2Smile heeft tussendoortjes in de categorieën snoep, chips, snacks en chocolade. Ik mocht de Popped vegan Chips, Gimme Gummy Mix, Chocosmiles, Choco bar en Fruit & Fibre Bar proberen. Ik neem je graag mee door deze tussendoortjes die ik heb mogen proberen, mijn mening daar over en mijn favoriet!

Popped Chips – Classic en paprika

Om maar direct met de deur in huis te vallen: dit is mijn favoriet! Uit de gekregen box kon ik hier geen genoeg van krijgen. De popped chips zijn luchtig en lekker knapperig. Ik vond zowel classic als paprika chips lekker. De popped chips zijn vegan en bevatten meer eiwitten en minder vet dan de gemiddelde chips. De popped chips zijn gemaakt van half aardappel en, jawel, half soja! Net even wat anders.

Gimme Gummy Mix en Chocosmiles

De Gimme Gummy bestaan uit gummy beertjes, kersjes en colaflesjes. Eigenlijk precies zoals je ze kent, maar dan guilt-free en helemaal vegan snoep. Ik vond ze erg lekker en had er niets negatiefs op aan te merken. Mijn vriend en ik vonden het geen straf om de Chocosmiles te proeven. De Chocosmiles is een alternatief voor de bekende Smarties. De Chocosmiles zitten in een kleinere verpakking wat juist heel prettig was. Het overkomt mij nog weleens dat ik in één keer een zak lekkers kan wegsnoepen zonder ik daar erg in heb (echt waar!). Met de Chocosmiles is dat geen probleem! Ik kon proeven dat ze op basis waren van zoetstof. Dit viel me bij de Gimme Gummy’s niet op.

Choco bar – Puur en Fruit & Fibre Bar

De Choco bar is een chocoladereepje bestaande uit een aantal blokjes. Ik ben verrast over hoe lekker deze was. Het smaakt eigenlijk gewoon precies zoals pure chocolade moet smaken. De reep is dan ook in één keer op gegaan. Oeps! De Fruit & Fibre Bar is een goed vullende energiereep. Perfect als tussendoortje tijdens je werk of tijdens actieve bezigheden. In deze reep is fruit en honing toegevoegd waardoor het aantal suikers aan de hoge kant is. Ondanks dat het natuurlijke suikers zijn, zou ik deze reep (hoe lekker die ook is) enkel nemen op actievere dagen.

Al met al ben ik erg verrast door de lekkere tussendoortjes van Food2Smile en was het een feest om deze te mogen proberen!

Wil je ook de tussendoortjes van Food2Smile proberen? Neem eens een kijkje op hun website en plaats een bestelling of koop het bij een verkooppunt bij jou in de buurt.