Met de zomer in zicht is het tijd voor een goede cocktail! Ik ben zelf gek op cocktails en geniet daar in de zomer graag van op een terras. Ik heb gekozen om wat zomerse vruchten te mengen met frisse witte wijn en zoete frambozen kombucha. Kombucha is een gefermenteerd drankje dat gemaakt is van thee, suiker en een levende starter cultuur. Dat klinkt interessant en dat is het ook! Met wat ijsklontjes is deze ijskoude zoete cocktail precies wat je wil op de zonnige zomerdagen. Ga je liever voor een mocktail? Vervang de wijn door bubbeltjes water.
Ingrediënten voor 2 cocktails
250 ml frambozen kombucha (eventueel de 0% suiker variant)
250 ml witte wijn
8 frambozen
4 aardbeien
1 limoen
2 takjes munt
10 ijsklontjes.
Aan de slag!
1. Halveer de aardbeien en limoen.
2. Neem een halve limoen en snijd deze in partjes.
3. Verdeel de ijsklontjes over de twee glazen.
4. Verdeel de kombucha over twee glazen.
5. Vul de glazen met kombucha aan met de witte wijn.
6. Neem de halve limoen en knijp deze uit. Verdeel de sap over de twee glazen.
7. Verdeel de halve aardbeien, partjes limoen, frambozen en takjes munt over de twee glazen.
8. Je cocktails zijn klaar, cheers!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.