Januari is de maand van de goede voornemens. Deze maand geen alcohol drinken is er voor velen één van. Maar hoe maak je van alcoholvrij drinken een feestje? Geen paniek, want ik heb voor jou drie heerlijke mocktail recepten onder elkaar gezet.
Een gin-zonder-gin: Undone NO 2. Dit is een prachtige non-gin, die ruikt naar jeneverbes, citrus en een vleugje komkommer. Leuk te combineren met een mooie tonic of in deze mocktail! Undone NO 2 is onder andere te koop bij Gall & Gall.
Ingrediënten voor 1 gin mocktail met komkommer en munt
40 ml Undone NO 2 Gin
3 plakjes komkommer
Citroensap van een halve citroen
1 takje verse munt
3 ijsklonten
Bruiswater, om het glas af te vullen
Aan de slag!
1. Doe de komkommer, verse munt en ijsklonten in een hoog glas.
2. Schenk het citroensap en de gin in het glas.
3. Vul het glas aan met bruiswater.
Al sinds 1875 is Pallini Limoncello in Italië razend populair. Ze produceren al meer dan honderd jaar fantastische limoncello’s. Limonzero, de alcoholvrije versie, is gemaakt volgens een eeuwenoud familierecept met de beste, handgeplukte citroenen uit Amalfi. Pallini is gedestilleerd zonder toevoeging van geur- en smaakstoffen. Puur natuur dus! Het resultaat: de perfecte combinatie van bitterzuur en zoet in één glas, zonder een drupje alcohol. Pallini Limonzero is onder andere te koop bij Gall & Gall.
Ingrediënten voor 1 limoncello mocktail met gember en kaneel
30 ml Pallini Limonzero, ijskoud
3 dunne plakjes gember van ongeveer 3 cm lang
1 kaneelstokje
1 citroenschijfje als garnering
2 ijsklonten
Ginger ale, om het glas af te vullen
Aan de slag!
1. Doe de plakjes gember, kaneelstokje en ijsklonten in een cocktailglas.
2. Schenk de limoncello in het glas.
3. Vul het glas aan met ginger ale en garneer met het citroenschijfje.
Natureo Sparkling van het beroemde wijnhuis Torres is een mousserende wijn, zero alcohol maar met smaak. Een ware fleur de bouche onder de non-alcoholische wijnen. 100% Muscat van Alexandria-variëteit met een zachte, smaakvolle en frisse (wijn)smaak. Natureo Sparkling is onder andere te koop bij Gall & Gall en Walraven Sax.
Ingrediënten voor 1 mousserende wijn mocktail met limoensap en rood fruit
50 ml Natureo Sparkling
Limoensap van een halve limoen
15 ml vruchtensiroop (rood fruit of frambozen)
2 limoenschijfje als garnering
Bruiswater, om het glas af te vullen
1 handje rood fruit uit de vriezer
Aan de slag!
1. Doe het rood fruit en een limoenschijfje in een glas.
2. Schenk de siroop en mousserende wijn 0,0% in het glas.
3. Vul het glas aan met bruiswater en garneer met het limoenschijfje.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.