Van Green Food Lab ontving ik de #staypositive at home box. Een box vol heerlijke producten om deze gekke tijd door te komen. Tevens bevatte de box meerdere recepten waaronder dit recept voor een zwarte pasta met witte truffelsaus en spinazie. Natuurlijk heb ik deze gemaakt, geprobeerd en gefotografeerd. Om het recept wat meer groenten te geven heb ik een stronk broccoli en extra spinazie toegevoegd. Het recept is absoluut goedgekeurd en daarom deel ik het graag met jou.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g Linguine al Nero di seppia
450 g spinazie
1 stronk broccoli
1 flinke el White Truffle Sauce
Een scheut Marc-de-champagne azijn
Extra vierge olijfolie met witte truffel als garnering
75 g Parmezaanse kaas, geraspt als garnering
Aan de slag!
1. Kook als eerste de Linguine al Nero di seppia in 6-8 minuten gaar en giet het af.
2. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd deze in stukken, want #nowaste. Kook de broccoli 5 minuten.
3. Roerbak daarna de spinazie en blus die op het einde af met een scheut Marc-de-champagne-azijn.
4. Meng vervolgens een flinke eetlepel White Truffle Sauce door de pasta.
5. Leg de spinazie en broccoli in een diep bord, dresseer daar de pasta overheen en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
6. Maak het gerecht af met nog wat extra vierge olijfolie met witte truffel. Eet smakelijk!
Geniet van dit quarantaine comfort food en stay positive!
Receptcredits: Oil & Vinegar
Benieuwd naar de andere recepten die in de #staypositive at home box zaten? Dan vind je hier de 6 recepten voor quarantaine comfort food en hier de 6 recepten om lekker te bakken in lockdown.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.