Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze zomerse pastasalade met gebakken halloumi. De zomer brengt heerlijke gelegenheden om buiten te genieten van lichte, verfrissende maaltijden. En wat is er nu beter dan een zomerse pastasalade die vol van smaak en kleur is? Of je nu gaat picknicken, een barbecue organiseert of gewoon een snelle en gezonde maaltijd wilt bereiden, deze zomerse pastasalade met gebakken halloumi zal zeker in de smaak vallen.
Ingrediënten voor 1 persoon
75 gram volkoren penne pasta
1 kleine rode ui
2 tomaten
2 mini komkommers
100 gram halloumi
15 gram pijnboompitten
3 takjes peterselie
2 el honing-mosterd dressing
Aan de slag!
1. Kook de pasta volgens de verpakking.
2. Snipper de rode ui, snijd de tomaten in blokjes en komkommer in plakjes. Hak de bladeren van de peterselie fijn.
3. Snijd de halloumi in plakken en bak deze goudbruin aan beide zijden in een droge pan. Rooster in dezelfde pan de pijnboompitten.
4. Meng de pasta met de rode ui, tomaten, komkommer, peterselie en honing-mosterd dressing in een slakom. Garneer met de gebakken halloumi en geroosterde pijnboompitten. Genieten maar!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.