Menu
Diner

Zoete aardappel-wortelsoep met halloumi

Verwarm jezelf met een heerlijke kom zoete aardappel-wortelsoep met halloumi. Deze soep bevat veel groenten en breng je op smaak met garam masala. De gebakken halloumi is een perfecte toevoeging voor nog meer smaak en een lekkere bite.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram wortelen
200 gram zoete aardappel
1 rode ui
1 bolknoflook
200 ml kokosmelk
300 ml groentebouillon
100 gram halloumi
Peper naar smaak
1/2 tl garam masala

Aan de slag!

1. Snipper de ui en pers de bolknoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokken van 1 cm. Snijd de wortel in dunne plakjes.
2. Fruit de ui en knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de zoete aardappel en wortel toe en bak dit kort mee.
3. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe en laat het geheel 15 minuten koken.
4. Snijd de halloumi in plakken en bak het zonder olie in een koekenpan goudbruin.
5. Pureer de soep en breng verder op smaak met peper en garam masala.
6. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met halloumi. Genieten maar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.