Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. Halloumi is gebakken erg lekker omdat het niet smelt en een krokant korstje krijgt. Erg smaakvol op een wrap met geroosterde groenten en een zelfgemaakte knoflooksaus.
Ingrediënten voor 2 personen
2 wraps naar keuze, bijvoorbeeld spelt & haver wraps
3 el olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
1 bolknoflook
1 aubergine
2 rode puntpaprika’s
1 blok halloumi
125 gram Griekse yoghurt
2 handjes rucola
1 bosui
Peper en zout naar smaak
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de aubergine in plakken, puntpaprika’s in grove stukken en pers de knoflook.
3. Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en de helft van de geperste knoflook.
4. Leg de aubergine en puntpaprika in een ovenschaal en smeer het in met de olijfolie. Bak aubergine en puntpaprika 30 minuten in de oven.
5. Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een koekenpan aan beide zijden goudbruin.
6. Meng de Griekse yoghurt met de overige geperste knoflook, peper en zout. Snijd de bosui in kleine ringen.
7. Beleg de wraps met de geroosterde aubergine en puntpaprika, halloumi, rucola, knoflooksaus en bosui. Geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.