Menu
Diner

Volkoren pasta met rode linzensaus

De linzen in deze gezonde pasta geeft de saus wat meer volume. Linzen zijn harstikke gezond want ze zitten boordevol ijzer, vezels en eiwitten. De linzen in deze pasta zijn tevens een goede vervanger van vlees waardoor deze pasta harstikke vegan is. Al met al een gezonde en vullende pasta waar je ontzettend van kunt genieten.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

150 gram volkoren pasta (fusilli of penne)
250 gram gedroogde rode linzen
400 gram tomatenblokjes in blik
3 rode paprika’s
2 stengel bleekselderij
1 rode ui
3 teentjes knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
2 tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Geraspte kaas, optioneel

Aan de slag!

1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn of pers, snijd de paprika in grove stukken en snijd de bleekselderij in dunne stukjes.
2. Verwarm olie en de koekenpan en bak de ui en knoflook.
3. Doe ondertussen de paprika en tomatenblokjes in een kom en pureer deze met een staafmixer fijn.
4. Schenk het paprika mengsel in de koekenpan.
5. Voeg de bleekselderij en rode linzen toe. Laat dit pruttelen op laag vuur tot de rode linzen gaar zijn. Dit kan 20 minuten duren. De linzen nemen veel vocht op. Voeg eventueel extra water toe wanneer het droog kookt.
6. Kook ondertussen de pasta volgens verpakking.
7. Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de rode linzensaus.
8. Roer de pasta door de rode linzensaus en verdeel het over twee borden. Garneer eventueel met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.