Dit is een heerlijk recept voor een orzotto: een risotto maar dan makkelijker door het gebruik van orzo. De Italiaanse kruiden en grana padano poeder geven een heerlijk Italiaanse tintje waardoor het een fantastisch lekkere vegetarische Italiaanse orzo wordt. Laat de kaas weg of vervang het door een plantaardig alternatief voor een vegan Italiaanse orzo.
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram orzo
1 rode paprika
1 courgette
200 gram cherrytomaten
1 ui
1 teen knoflook
300 ml groentebouillon
2 el Italiaanse kruiden
2 el grana padano poeder
Aan de slag!
1. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in parten.
2. Bak de ui en knoflook glazig in een scheut olijfolie.
3. Voeg de paprika, courgette en cherrytomaten toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
4. Voeg de orzo, groentebouillon en Italiaanse kruiden toe aan de pan en laat de orzo de groentebouillon opnemen. Roer goed door zodat het niet aanbakt.
5. Schep de grana padano poeder door de orzo en verdeel over twee borden. Garneer eventueel met extra grana padano poeder en geniet van de Italiaanse orzo!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.