Menu
Diner

Vegetarische bami met kroepoek

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze vegetarische bami met kroepoek. Zin in een gemakkelijke bami welke snel op tafel staat en niet te veel poespas bevat? Dan ben je bij dit recept aan het juiste adres. Dit recept is de basis voor een vegetarische bami. Geen pakjes of zakjes, want jij kruid de bami zelf!

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram bami groenten
250 vegetarisch gehakt
160 gram eiermie
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
2 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1/2 tl chilivlokken
1 tl kurkuma
Peper en zout naar smaak
2 handen vegan kroepoek

Aan de slag!

1. Kook de eiermie volgens de verpakking.
2. Bak het vegetarisch gehakt 3 minuten in olijfolie. Voeg de groenten toe en bak 10 minuten mee.
3. Voeg de ketjap manis, sojasaus, paprikapoeder, kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma, peper en zout toe aan de groenten en roer goed door.
4. Schep de eiermie door de groenten en verdeel over twee borden. Serveer de vegetarische bami met de kroepoek. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.