Menu
Diner

Vegan sushi bowl

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze vegan sushi bowl. De lekkerste vegan sushi bowl maak je zelf! Door wakame flakes door de sushirijst te mengen krijg je een echte sushi-ervaring. Daarnaast zijn de wakame flakes en edamame bonen eiwitrijk. Precies wat je nodig hebt in een voedzame maaltijd.

Ingrediënten voor 1 persoon

100 gram sushirijst
1 el rijstazijn
2 el wakame flakes
1/2 avocado
1 hand peen julienne
1 hand gesneden rode kool
65 gram edamame bonen
1 bosui
1 tl gemengde sesamzaad
Sojasaus

Aan de slag!

1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Meng de rijstazijn en wakame flakes door de gekookte sushirijst.
2. Snijd de avocado in plakjes en bosui in ringen.
3. Doe de sushirijst in een kom. Verdeel de avocado, peen, rode kool en edamame bonen over de sushirijst.
4. Garneer de vegan sushi bowl met de bosui en gemengde sesamzaad. Serveer met sojasaus en eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.