Menu
Diner

Vega(n) quesadilla’s met zelfgemaakte guacamole

Tijd voor de Mexicaanse keuken! En dat doe je met deze heerlijke quesadilla’s. De quesdallia is in de Mexicaanse keuken vergelijkbaar met de tosti in de Nederlandse keuken. Ik moet zeggen deze quesadilla’s echt, maar dan ook echt heel lekker waren. Die kunnen niet op tegen de klassieke kaastosti. Met dit recept ben je heel wat groenten rijker, dus dat is mooi meegenomen. Trek gekregen? Verzamel de ingrediënten en ga aan de slag!

Ingrediënten voor 4 quesadilla’s

250 gram tomaten
140 gram maïs (uitgelekt)
1 rode paprika
2/3 rode ui
2 bosuien
1 tl paprikapoeder
4 volkoren wraps
(Plantaardige) crème fraîche
4 plakken (plantaardige) kaas
Peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de guacamole

1/3 rode ui
1 avocado
1 halve limoen
1 teentje knoflook
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Begin met het maken voor de guacamole. Snijd de avocado door de helft en lepel deze uit. Doe dit in een kommetje.
2. Snijd de rode ui en knoflook fijn. Voeg dit toe aan de avocoado in het kommetje. Knijp de limoen hierboven uit en voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Mix alles met een staafmixer tot een geheel. Zet het in de koelkast.
4. Snijd de tomaten en paprika in blokjes, de bosui in ringen en rode ui fijn.
5. Doe een scheut olie in de pan en bak hierin de ui goudbruin.
6. Voeg de paprikapoeder, peper en zout naar smaak, tomaten, paprika, maïs en bosui toe aan de ui in de pan en bak 7 minuten.
7. Maak in de wraps een snede van het midden naar de buitenkant, zoals de TikTok manier (gebruik eventueel hiervoor even Google) en besmeer de wraps met de crème fraîche.
8. Beleg de wrap aan de linkerzijde van de snede met de groenten uit de pan.
9. Beleg de wrap aan de rechterzijde van de snede met kaas en guacamole.
10. Vouw de wrap dicht. Begin met de linkerzijde van de snede; deze vouw je om hoog. Vervolgens vouw je het geheel naar rechts en dan weer naar onder. Het wordt een pakketje. Google eventueel ‘TikTok wrap’ voor een beeldende uitleg.
11. Leg de wraps 1 tot 2 minuten onder de grill en ze zijn ready to eat!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.