Deze avond zet jij een heerlijke maaltijd op tafel met deze vegan linzenstoof met yoghurt. Het recept is vegan, gezond, niet moeilijk te maken en budgetproof. Serveer de linzenstoof eventueel met geroosterd brood!
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram spinazie
400 gram tomatenblokjes uit blik
200 gram linzen uitgelekt
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl kurkuma
1/2 tl kardemom
1 tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
100 gram sojayoghurt
Aan de slag!
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak het in een koekenpan met wat olie goudbruin.
2. Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
3. Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de tomatenblokjes en kruiden toe. Roer het geheel goed door en laat het 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.
4. Verdeel de linzenstoof over twee diepe borden. Serveer de vegan linzenstoof met yoghurt en geroosterd brood. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.