Alles in een bowl vind ik geweldig! Al eerder deelde ik een recept voor een goed gevulde falafelbowl met hummus als dressing. Deze keer is het een voedzame vegan burrito bowl. Dit gerecht kun je serveren als diner, maar gaat ook hartstikke lekker als lunch. Mogelijk dat je dan wat minder rijst toevoegt, maar dat ligt natuurlijk aan jouw hoeveelheid trek!
Ingrediënten voor 1 persoon
75 gram rijst
1/2 avocado
1 tomaat
50 gram maïs, uit blik
50 gram kidneybonen, uit blik
2 el plantaardige kruidenkaas
1 el plantaardige geraspte kaas
1 hand tortilla chips
Aan de slag!
1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze hierna afkoelen.
2. Snijd de tomaat in blokjes en avocado in schijfjes.
3. Lek de maïs en kidneybonen uit.
4. Neem een grote kom en schep de rijst hierop.
5. Verdeel de tomaat, avocado, maïs en kidneybonen over de rijst.
6. Breek de tortilla chips in stukjes en verdeel deze ook over de rijst.
7. Schep de plantaardige kruidenkaas en geraspte kaas over de bowl. Jouw vegan burrito bowl is klaar, eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.