Menu
Diner

Tomaten-paprikasoep met rode linzen

Ik ben gek op soep! Ze bevatten vaak veel groenten en zijn harstikke gezond. Dat geldt ook voor deze tomaten-paprikasoep met rode linzen. Per kom bevat deze soep ruim 200 gram groenten. Door de linzen is de soep vullend en dik. Precies wat lekker is!

Ingrediënten voor 4 kommen

600 gram tomaten
100 gram rode linzen
1 pot (220 gram) gegrilde paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blokje groentebouillon
500 ml water
100 ml plantaardige kookroom (light)
Verse basilicum

Aan de slag!

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en gegrilde paprika in repen.
2. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook goudbruin.
3. Voeg de tomaten en paprika toe en bak deze 1 minuut mee.
4. Voeg het water, bouillonblokje en de linzen toe en breng het aan de kook. Kook het geheel 30 minuten.
5. Voeg in de laatste minuut de plantaardige kookroom toe. Mix hierna met een staafmixer alles fijn.
6. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met eventueel nog wat plantaardige kookroom en verse basilicum. Serveer met volkoren broodjes. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.