Menu
Diner / Lunch

Tempeh bowl met pindakaasdressing

Deze tempeh bowl is fantastisch lekker en voedzaam. De tempeh is extra lekker omdat je deze zelf marineert en ook de pindakaasdressing maak je zelf. Op zoek naar andere bowl recepten? Probeer dan ook eens de vegan burrito bowl of falafelbowl met hummus.

Ingrediënten voor 1 bowl

100 gram tempeh
75 gram rijst naar keuze
1/2 tl chilivlokken
1 el sojasaus
1 el ketjap manis
120 komkommer
30 gram peen julienne
30 gram rode kool
1/2 avocado
1 tl witte sesamzaadjes
1 tl zwarte sesamzaadjes

Voor de pindakaasdressing
1 el pindakaas
3 el plantaardige melk
2 tl sojasaus

Aan de slag!

1. Snijd de tempeh in reepjes en marineer deze in een kom met sojasaus, ketjap en chilivlokken. Laat eventjes staan.
2. Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze hierna afkoelen.
3. Snijd de avocado in dunne schijfjes en de komkommer in blokjes.
4. Doe wat olie in een koekenpan en bak de reepjes tempeh tot deze aan twee zijdes goudbruin zijn.
5. Neem een grote kom en schep de rijst hierin.
6. Verdeel de komkommer, peen, rode kool, avocado en tempeh over de rijst.
7. Meng de pindakaas, plantaardige melk en sojasaus voor de pindakaasdressing in een kommetje.
8. Verdeel de pindakaasdressing over de bowl en garneer met het sesamzaad. Geniet van de tempeh bowl met pindakaasdressing!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.