Deze herfst eet jij de spruiten en pompoen uit de oven geserveerd met feta en een zelfgemaakte mosterdsaus.
Ingrediënten voor 2 personen
200 gram spruiten
200 gram pompoenblokjes
65 gram (plantaardige) feta
1 el granaatappelpitjes
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de mosterdsaus
1/2 rode ui
50 ml groentebouillon
1 el olijfolie
1 el mosterd
Scheut witte wijn
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de buitenste bladeren van de spruiten en maak een kruisje in de onderkant.
3. Doe de spruiten en pompoenblokjes met de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal en bak het 40 minuten. Schep een paar keer de groenten om.
4. Ondertussen maak je de mosterdsaus. Snipper de ui en bak deze 4 minuten in de olijfolie.
5. Voeg de groentebouillon en witte wijn toe. Laat het ongeveer 10 minuten inkoken.
6. Schep de mosterd door de ui. Verkruimel de feta boven de ovenschaal en voeg ook de granaatappelpitjes toe. Serveer de spruiten en pompoen uit de oven met de mosterdsaus. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.