Zoek je een lekkere lasagne die ook voedzaam en eiwitrijk is? Zoek dan niet verder, want deze spinazie-tomatenlasagne met cottage cheese is de perfecte lasagne! Naast al deze voordelen is de lasagne ook gewoon super gemakkelijk te maken.
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram diepvries spinazie
1 blik tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
1 rode ui
4 volkoren lasagnebladen
100 ml melk
175 gram vegetarisch gehakt
200 gram cottage cheese
45 gram geraspte kaas 30+
2 tl Italiaanse kruiden
3 bladeren basilicum
Peper en zout naar smaak
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicum fijn.
3. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.
4. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak het 4 minuten.
5. Hierna voeg je de spinazie, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, basilicum, peper en zout toe aan de pan. Bak het tot de spinazie is ontdooit. Roer het regelmatig door.
6. Roer de helft van de cottage cheese en de melk door het spinaziemengsel in de pan.
7. Maak laagjes in een ovenschaal. Het eerste laagje bestaat uit het spinaziemengsel en daarop twee lasagnebladen. Hierna opnieuw een laagje van het spinaziemengsel en daarop twee lasagnebladen. Hierna komt een laagje spinaziemengsel. Verdeel de overige cottage cheese over het laagje spinaziemengsel en eindig met een laagje geraspte kaas. Zet het 30 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.
8. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje basilicum. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.