Ben je op zoek naar een smaakvolle en vega(n) twist op het klassieke shoarmagerecht? Dan moet je dit recept voor shoarma van oesterzwam op platbrood eens proberen! Oesterzwammen zijn een fantastisch alternatief voor vlees, met hun stevige textuur en de mogelijkheid om smaken op te nemen. Gecombineerd met kruidige shoarmakruiden, knapperig platbrood en verfrissende cherrytomaten, creëer je een heerlijke maaltijd die iedereen zal verrassen.
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram oesterzwammen
1 rode ui
150 gram cherrytomaten
Snuf zout
1 el shoarmakruiden
2 volkoren platbroden
4 el knoflooksaus
Peterselie als garnering
Aan de slag!
1. Snijd de rode ui in halve ringen en de oesterzwammen in reepjes.
2. Schenk een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui en oesterzwammen met de shoarmakruiden en zout. Bak het in 10 minuten goudbruin.
3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwartjes.
4. Beleg de platbroden met de oesterzwam shoarma en cherrytomaten. Verdeel de knoflooksaus over de oesterzwam shoarma en garneer met peterselie. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.